Cursussen

Cursussen SPSS, Statistiek, Text-Mining en … Percussie

Naast onderzoek en advisering verzorg ik ook cursussen en opleidingen. Op dit moment bied ik een vakinhoudelijke cursus SPSS en Onderzoekvaardigheden aan. Niet alleen leert u de fijne kneepjes van dit statistisch computerpakket maar ook krijgt u inzicht in uw onderzoeksontwerp. Immers, de statistiek vormt, weliswaar een belangrijke maar toch vooral een hulpmiddel in uw onderzoek. Klopt uw analyse niet, dan is het onderzoek niet valide. Echter, voert u de analyse in de verkeerde onderzoeksfase uit, dan zijn uw uitkomsten evenmin bruikbaar.

Naast de statistiek met ‘harde cijfers’ bied ik een cursus Text-Mining aan. Zeer veel gegevens bestaan tegenwoordig uit teksten, opmerkingen, etc. In deze cursus geef ik enkele handvaten om op een betrekkelijk eenvoudige manier ook deze teksten  te analyseren en in overzichtelijke rapporten te zetten.

Een nog voor u onbekende kant van mij is mijn passie voor het slagwerk. Na meer dan twintig jaar drums te hebben gespeeld in bandjes en harmonieverband, ontdekte ik een aantal jaren terug de cajon. Dit instrument intrigeerde mij door zijn ogenschijnlijke eenvoud waaronder bijna een volwaardig drumstel schuilgaat. Voor het bespelen van de cajon hoeft u geen ervaren slagwerker te zijn, – de basisvaardigheden daarvoor leer ik u graag!

SPSS en Onderzoekvaardigheden

SPSS is een veelgebruikt, gebruiksvriendelijk computerpakket, waarmee een breed scala aan databewerkingen en statistische toetsen uitgevoerd kunnen worden. Naast een algemene introductiecursus voor SPSS, waar u de basishandelingen leert in SPSS, bied ik ook vervolgcursussen aan. Zoals een cursus SPSS en onderzoekvaardigheden, textmining.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot een ‘op-maat cursus’ die in-company opleiding gegeven wordt. Het voordeel bij deze cursusvorm is dat niet alleen de vorm maar ook de inhoud volledig aangepast wordt aan de wensen en behoeften van de klant. Voor informatie kunt u contact met mij opnemen.

Cajon en percussie

Bent u op zoek naar een originele invulling voor ontspanning tijdens uw studiedag? Dan is deze cursus geschikt voor u en leert u de de basisvaardigheden voor het bespelen van de cajon.

LC-OnderzoekenMeer verzorgt ook een cursus cajon

Wilt u komende zomer ’s avonds op het strand gezellig met de cajon met anderen musiceren? Dan leer ik u tijdens een korte kennismakingscursus enkele basistechnieken en bent u klaar om met de geleerde technieken verder te leren spelen. Tijdens de cursus komen de diverse mogelijkheden die de cajon biedt aan bod, met ritmes uit de Afro-Peruaanse muziek, Flamenco en Popmuziek. De nadruk in de cursus ligt op het gebruik van de cajon in de popmuziek. Deze cursus kan gevolgd worden zowel privé als in groepsverband.

De deelnemer neemt zijn eigen cajon mee. Heb je er geen? Geen probleem! Het is mogelijk om een cajon te huren voor de duur van de cursus (na de eerste les neem je ‘m mee naar huis en tijdens de laatste les lever je ‘m weer in). Als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u dit aan te geven. De cursus is geschikt zowel voor beginners (en absolute leken) als mensen met al enige ervaring.

De cajon is een percussie-instrument dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Door de eenvoud (en betaalbaarheid) van het instrument en de vele mogelijkheden is de cajón een instrument waar je alle kanten mee op kan. Met 3 basistechnieken kan je al een heel leuk ritme uit een cajon krijgen, maar als je er wat meer tijd in steekt is het mogelijk om veel verschillende geluiden te produceren en op deze manier je muziek steeds gevarieerder te maken. De cajon is prima solo te gebruiken maar het is ook een zeer geschikt instrument als begeleiding voor bijvoorbeeld gitaarspel te gebruiken. Daarnaast wordt de cajon ook steeds meer gebruikt in allerlei bands.

Ik verzorg al enige jaren met plezier cursussen Cajon voor beginners. Deze cursus kan individueel of in groepsverband gevolgd worden. Voor mogelijkheden en tarieven kunt u met mij contact opnemen.