De beleving van de snelweg

Een groene omgeving en dan vooral een bosrijke omgeving is een belangrijke factor in de beleving van infrastructuur. Maar wat betekent dat dan?  In een volgende blog kom ik nog terug op de studie en de uitkomsten.

Sinds vandaag (de elfde van de elfde!) is de studie naar de beleving van de infrastructuur uitgekomen bij het Planbureau voor de Leefomgeving. Dit is een studie waar ik nog aan meegewerkt heb. In de mond van de onderzoekers en van menigeen die erbij betrokken was, is het vaak genoemd als de beleving van de snelweg. Dit laatste is ook één van de belangrijkste onderwerpen in de studie.
Deze studie laat verschillende kanten zien van welke zaken belangrijk zijn in de beleving van de nationale infrastructuur. Het interessante van de studie is, dat het nu eens niet alleen gaat om de automobilist/treinreiziger of de bewoners nabij snelweg of spoorlijn. In de studie wordt getracht de infrastructuur vanuit verschillende optieken te beschrijven: de snelweg of spoorlijn wordt immers anders beleefd als  men er alleen maar gebruik van maakt, of als men er pal naast werkt of woont.

Voor mensen wiens interesse gewekt is, kijk eens naar:

http://www.pbl.nl/nl/publicaties/2010/De-omgeving-van-infrastructuur.html

of naar een artikel naar aanleiding van de studie:
http://www.verkeersnet.nl/4092/automobilist-wil-door-het-bos-rijden/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.